KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept flambované krevety potřebujeme tyto suroviny: • 250 g uvařených a vyloupaných krevet • 40 g másla • 2 nakrájené šalotky • 120 g rozpůlených žampiónů • 1 lžíce citrónové šťávy • špetka nastrouhaného muškátového oříšku • 3 lžíce pálenky • 150 ml smetany ke šlehání • sůl • pepř Recept flambované krevety připravíme takto:
Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotky a opékáme je za občasného míchání na mírném ohni 5 minut. Poté přidáme krevety a tampióny a opékáme je za průběžného míchání 3-4 minuty. Ochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme směs na pánvev. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou a ještě směs s krevetami asi 3 minuty opékáme. Do směsi na pánvi vmícháme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme zelenou petrželkou a ihned servírujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Flambované krevety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: marinované krevety s koprem, krevety se žampióny flambované krevety, recept, speciality |