KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou

Kategorie: sladkosti, zmrzlina, nanuky, poháry

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 kiwi
   • 4 mandarinky
   • 150 g hroznového vína
   • 4 lžíce bílého vína
   • 2 lžíce medu
   • 1 malá cukrová homole
   • 1/4 litru rumu
   • 1/2 litru zmrzliny maracuja
Recept flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou připravíme takto:
Oloupáme kiwi a nakrájíme na plátky. Mandarinky oloupeme, vyloupneme měsíčky, zbývající šťávu vymačkáme. Hrozny rozpůlíme a zbavíme jader. Ovoce smícháme v misce s vínem a medem. Zmrzlinu přendáme hodinu před podáváním do ledničky, do mrazničky dáme namrazit 6 skleněných misek. Po 20 minutách rozkrájíme zmrzlinu na plátky, vložíme do mističek a postavíme do mrazícího boxu lednice. U stolu dáme ovoce do flambovací nádoby a zahřejeme nad plamenem. Homoli cukru postavíme na flambovací pánev. Flambujeme s rumem. Zmrzlinu podáváme s horkým ovocem.





flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz