KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept filé z tresky s pomeranči potřebujeme tyto suroviny: • 4 porce z tresky • 2 pomeranče • 25 g másla • 1 lžička sladké chilli omáčky • půlka citrónu • 2 zrnka nového koření • 1 bobkový list • 1 cibule • 1 lžička pomerančové kůry • sůl • pepř • rukola na ozdobu Recept filé z tresky s pomeranči připravíme takto:
Do hrnce vložíme filé, zakapeme šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list, zalijeme vroucí vodou tak, aby byla treska těsně ponořená a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Pomeranče okrájíme až na dužinu, vykrájíme jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkáme k rybám. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru, pepř a velmi krátce prohřejeme. Tresku vyjmeme, osušíme na utěrce, přendáme na talíře, rozdělíme na ně pomeranče a posypeme rukolou. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Filé z tresky s pomeranči nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí filé na kyjevský způsob, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem filé z tresky s pomeranči, recept, speciality |