KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Filé z tresky s pomeranči

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept filé z tresky s pomeranči potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce z tresky
   • 2 pomeranče
   • 25 g másla
   • 1 lžička sladké chilli omáčky
   • půlka citrónu
   • 2 zrnka nového koření
   • 1 bobkový list
   • 1 cibule
   • 1 lžička pomerančové kůry
   • sůl
   • pepř
   • rukola na ozdobu
Recept filé z tresky s pomeranči připravíme takto:
Do hrnce vložíme filé, zakapeme šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list, zalijeme vroucí vodou tak, aby byla treska těsně ponořená a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Pomeranče okrájíme až na dužinu, vykrájíme jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkáme k rybám. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru, pepř a velmi krátce prohřejeme. Tresku vyjmeme, osušíme na utěrce, přendáme na talíře, rozdělíme na ně pomeranče a posypeme rukolou. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Filé z tresky s pomeranči nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jehněčí filé na kyjevský způsob, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem



filé z tresky s pomeranči, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz