KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept feferonková pasta potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg feferonek • 0,5 kg rajčat • půl hlavy česneku • 3 lžíce octa • 1 lžíce soli • 1 lžíce cukru Recept feferonková pasta připravíme takto:
Feferonky očistíme od stopek, řádně omyjeme, zbavíme semínek (můžeme je nechat, bude to pálivější), dáme do hrnce, přidáme omytá rajčata a malinko vody a dusíme. Až jsou papriky měkké, řádně rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme sůl, cukr, prolisovaný česnek a ocet a za stálého míchání (jinak se směs připálí) vaříme do zhoustnutí. Směs naplníme do čistých skleniček, uzavřeme a sterilujeme (cca 10 minut). Feferonkovou pastu podáváme k různým masům či uzeninám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Feferonková pasta II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: feferonková pasta, pasta z feferonek feferonková pasta ii, recept, přílohy |