KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Domácí kečup II.

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domácí kečup. potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg rajčat
   • 2 velké cibule
   • 12-15 stroužků česneku
   • 7 kuliček nového koření
   • 4-5 bobkových listů
   • 3 lžíce mleté sladké papriky
   • 3 lžíce soli
   • cukr a ocet na dochucení
Recept domácí kečup. připravíme takto:
Omytá rajčata pokrájíme, přidáme trošku vody, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný a na kousky nakrájený česnek, bobkový list, nové koření, mletou papriku a sůl a za častého míchání povaříme (až dvě hodiny). Pak rozmixujeme, propasírujeme, přidáme cukr a ocet podle chuti a ještě asi pět minut povaříme. Hotovou směs dáme do čistých menších sklenic, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 80°C. Pak postavíme na 15 minut dnem vzhůru, poté otočíme zpět víčky nahoru a necháme vychladnout.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí kečup II. nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

domácí rohlíky, domácí balkánský sýr, domácí tatarská omáčka, cizrna v kečupu, domácí těstoviny



domácí kečup ii., recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz