KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept domácí kečup. potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg rajčat • 2 velké cibule • 12-15 stroužků česneku • 7 kuliček nového koření • 4-5 bobkových listů • 3 lžíce mleté sladké papriky • 3 lžíce soli • cukr a ocet na dochucení Recept domácí kečup. připravíme takto:
Omytá rajčata pokrájíme, přidáme trošku vody, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný a na kousky nakrájený česnek, bobkový list, nové koření, mletou papriku a sůl a za častého míchání povaříme (až dvě hodiny). Pak rozmixujeme, propasírujeme, přidáme cukr a ocet podle chuti a ještě asi pět minut povaříme. Hotovou směs dáme do čistých menších sklenic, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 80°C. Pak postavíme na 15 minut dnem vzhůru, poté otočíme zpět víčky nahoru a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí kečup II. nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí rohlíky, domácí balkánský sýr, domácí tatarská omáčka, cizrna v kečupu, domácí těstoviny domácí kečup ii., recept, přílohy |