KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chili con carne II

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chili con carne potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého hovězího masa
   • 400 g konzervovaných rajčat
   • 400 g sterilovaných červených fazolí
   • 1 lžíce oleje
   • 1 velká cibule
   • 1 čerstvá červená paprika
   • 3 stroužky česneku
   • 1 lžíce pálivého chili
   • 1 lžíce sladké papriky
   • 1 lžíce drceného kmínu
   • 1 kostka bujonu
   • půl lžíce majoránky
   • 1 malý rajčatový protlak
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce cukru
Recept chili con carne připravíme takto:
Na rozpáleném oleji smažíme nasekanou cibuli asi 5 min, pak přisypeme rozmačkaný česnek a na kostky nakrájenou papriku, sladkou papriku, kmín a chili. Za stálého míchání necháme vůně promísit, přidáme maso a vařečkou se snažíme ho rozdělit na co nejmenší kousky. Opékáme tak dlouho, dokud není maso hrudkovaté a je stejnoměrně opečené. Opékáme pozvolna, aby bylo křupavé a ne dušené. Zvlášť si připravíme bujon, který rozpustíme ve 300 ml horké vody a přilijeme ho do pánve. Přidáme rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Nakonec přidáme protlak a vše důkladně promícháme. Maso teď dusíme s omáčkou pod pokličkou asi 20 minut na velmi mírném ohni, občas promícháme a v případě potřeby podlejeme dvěma lžícemi vody. Správné chilli by mělo být husté a šťavnaté. Nakonec přidáme scezené fazole, pokrm přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme, vypneme oheň, ochutíme solí a pepřem a necháme 10 minut odstát.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Chili con carne II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

burritos con espinaca, chili con carne, fusilli con kari



chili con carne ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz