KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chili con carne potřebujeme tyto suroviny: • 500 g mletého hovězího masa • 400 g konzervovaných rajčat • 400 g sterilovaných červených fazolí • 1 lžíce oleje • 1 velká cibule • 1 čerstvá červená paprika • 3 stroužky česneku • 1 lžíce pálivého chili • 1 lžíce sladké papriky • 1 lžíce drceného kmínu • 1 kostka bujonu • půl lžíce majoránky • 1 malý rajčatový protlak • sůl • pepř • 1 lžíce cukru Recept chili con carne připravíme takto:
Na rozpáleném oleji smažíme nasekanou cibuli asi 5 min, pak přisypeme rozmačkaný česnek a na kostky nakrájenou papriku, sladkou papriku, kmín a chili. Za stálého míchání necháme vůně promísit, přidáme maso a vařečkou se snažíme ho rozdělit na co nejmenší kousky. Opékáme tak dlouho, dokud není maso hrudkovaté a je stejnoměrně opečené. Opékáme pozvolna, aby bylo křupavé a ne dušené. Zvlášť si připravíme bujon, který rozpustíme ve 300 ml horké vody a přilijeme ho do pánve. Přidáme rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Nakonec přidáme protlak a vše důkladně promícháme. Maso teď dusíme s omáčkou pod pokličkou asi 20 minut na velmi mírném ohni, občas promícháme a v případě potřeby podlejeme dvěma lžícemi vody. Správné chilli by mělo být husté a šťavnaté. Nakonec přidáme scezené fazole, pokrm přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme, vypneme oheň, ochutíme solí a pepřem a necháme 10 minut odstát. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chili con carne II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: burritos con espinaca, chili con carne, fusilli con kari chili con carne ii, recept, hlavní jídla |