![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 větší brambory • 1 plechovka sterilovaných fazolí v nálevu • 250 ml zakysané smetany • 1 cibule • 100 g uzeniny • mletá paprika • bobkový list • 3 lžíce oleje • instantní jíška Recept bratislavská fazolačka připravíme takto:
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a lžíci mleté papriky. Vše společně orestujeme, podlijeme vodou a několik minut přikryté podusíme. Dále přidáme okapané fazole a vodu podle potřebného množství polévky a asi 15 minut vaříme. Nakonec vmícháme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavská fazolačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chalupářská zimní fazolačka, maďarská fazolačka bratislavská fazolačka, recept, polévky |