KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bažant po česku

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po česku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,3 kg bažanta
   • 40 g slaniny
   • 40 g bílých husích jater
   • 40 g cibule
   • 20 g másla
   • 60 g tuku
   • 20 g lanýžů
   • 8 g hladké mouky
   • 12 g soli
   • 0,8 g pepře
   • 0,8 g nového koření
Recept bažant po česku připravíme takto:
Bažanta protkneme poloviční dávkou slaniny a osolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a celé koření chvilku osmahneme na tuku, vložíme bažanta a játra a opékáme ve světlé cibulce po obou stranách. Opečená husí játra vyjmeme, bažanta podlijeme trochou vařící vody a při občasném přelévání vlastní šťávou pečeme v troubě po obou stranách do červena a do měkka. Pečeného bažanta vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme do červena, a zalijeme takovým množstvím vody, aby po rozmíchání byla šťáva řídká. Tu pak vaříme, až se houstnoucí šťáva začne oddělovat od tuku, který se usazuje na povrchu šťávy. Pečeného bažanta naporcujeme na čtvrtky, které dáme na teplý talíř, ozdobíme slabými plátky husích jater, lanýži a podléváme necezenou šťávou. Bažanta po česku podáváme s vařenými bramborami přelitými tukem ze šťávy a posypanými nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po česku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na modro po staročesku, pečený bažant s bramborovou kaší, jablka pečená po staročesku



bažant po česku, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz