KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bavorské vdolky

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorské vdolky potřebujeme tyto suroviny:

   • 50 dkg polohrubé mouky
   • 300 ml mléka
   • 3 žloutky
   • 3 dkg droždí
   • 6 dkg pískového cukru
   • 20 dkg povidel
   • 10 dkg tvarohu
   • sůl
   • 1 lžíce rumu
   • citrónová kůra
   • sádlo na smažení
   • trochu cukru na posyp
   • 0,25 l šlehačky na přelití
Recept bavorské vdolky připravíme takto:
V míse rozetřeme droždí s lžící cukru, třemi lžícemi mouky a 125 ml mléka na řídkou kašičku (kvásek). Do vzešlého kvásku přidáme zbylý cukr a mouku, vlahý tuk, mléko ve kterém jsme rozmíchali žloutky, sůl, rum a citrónovou kůru, vypracujeme vláčné měkké těsto a necháme vykynout. Pak těsto rozválíme na asi 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou ještě znova trochu nakynout. Smažíme přikryté pokličkou a po otočení již odkryté. Bavorské vdolky namažeme povidly a ozdobíme sladkým tvarohem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorské vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

smažené bavorské dukátky, kynuté bramborové vdolky se sýrem, bavorské brambory



bavorské vdolky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz