KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bavorské vdolky potřebujeme tyto suroviny: • 50 dkg polohrubé mouky • 300 ml mléka • 3 žloutky • 3 dkg droždí • 6 dkg pískového cukru • 20 dkg povidel • 10 dkg tvarohu • sůl • 1 lžíce rumu • citrónová kůra • sádlo na smažení • trochu cukru na posyp • 0,25 l šlehačky na přelití Recept bavorské vdolky připravíme takto:
V míse rozetřeme droždí s lžící cukru, třemi lžícemi mouky a 125 ml mléka na řídkou kašičku (kvásek). Do vzešlého kvásku přidáme zbylý cukr a mouku, vlahý tuk, mléko ve kterém jsme rozmíchali žloutky, sůl, rum a citrónovou kůru, vypracujeme vláčné měkké těsto a necháme vykynout. Pak těsto rozválíme na asi 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou ještě znova trochu nakynout. Smažíme přikryté pokličkou a po otočení již odkryté. Bavorské vdolky namažeme povidly a ozdobíme sladkým tvarohem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorské vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené bavorské dukátky, kynuté bramborové vdolky se sýrem, bavorské brambory bavorské vdolky, recept, hlavní jídla |