KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zapečené žampióny s masovou náplní

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapečené žampióny s masovou náplní potřebujeme tyto suroviny:

   • 12 žampiónů
   • 2 lžíce oleje
   • 60 g strouhaného sýra
   • 200 g pečeného vepřového masa
   • 1 cibule
   • 2 lžíce oleje
   • 1 žloutek
   • 3 lžíce bílého vína
   • 1 lžička hladké mouky
   • 40 g strouhaného sýra
   • kari
   • worcester
   • sůl
   • 2 lžíce šťávy z pečeného masa
Recept zapečené žampióny s masovou náplní připravíme takto:
Z o čištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme. Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji. Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku. Drobně nakrájenou cibuli a jemně nakrájené žampiónové třeně osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a krátce podusíme. Do směsi vmícháme strouhaný sýr a žloutek a naplníme hlavičky žampiónů. Posypeme je strouhaným sýrem a zepečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Podáváme s dílky citrónu a se slaným pečivem





zapečené žampióny s masovou náplní, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz