KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Žampiónový nákyp

Kategorie: speciality, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampiónový nákyp potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g žampiónů
   • 60 g másla
   • 40 g polohrubé mouky
   • 2 dl mléka
   • 2 vejce
   • sůl
   • mleté nové koření
   • zelená petrželová nať
   • strúhanka
Recept žampiónový nákyp připravíme takto:
Rozpustíme větší část másla, přidáme mouku a chvíli restujeme. Potom zalijeme mlékem, za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Vyšleháme žloutky s trochou soli, vmícháme do vychlazené bílé husté omáčky, přidáme žampióny(které jsme předtím nakrájeli na drobné plátky a podušené na másle, nakrájenú petrželovou nať, ochutíme ještě trochou soli a mletým novým kořením. Je-li směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Pak zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou misku, dáme do nádoby částečně naplněné vodou a pečeme v troubě 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampiónový nákyp nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

sýrový nákyp s rýží a šunkou, dýňový nákyp se slaninou, francouzský rybí nákyp



žampiónový nákyp, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz