![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g žampiónů • 60 g másla • 40 g polohrubé mouky • 2 dl mléka • 2 vejce • sůl • mleté nové koření • zelená petrželová nať • strúhanka Recept žampiónový nákyp připravíme takto:
Rozpustíme větší část másla, přidáme mouku a chvíli restujeme. Potom zalijeme mlékem, za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Vyšleháme žloutky s trochou soli, vmícháme do vychlazené bílé husté omáčky, přidáme žampióny(které jsme předtím nakrájeli na drobné plátky a podušené na másle, nakrájenú petrželovou nať, ochutíme ještě trochou soli a mletým novým kořením. Je-li směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Pak zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou misku, dáme do nádoby částečně naplněné vodou a pečeme v troubě 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampiónový nákyp nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sýrový nákyp s rýží a šunkou, dýňový nákyp se slaninou, francouzský rybí nákyp žampiónový nákyp, recept, speciality |