![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře • 80 g másla • celer • mrkev • petržel • 30 g cibule • 30 g mouky • 150 g čerstvých hříbků (nebo 10-20 suchých namočených) • menší květák • zelená petrželka • 1 žloutek • 150 ml smetany • vývar • sůl Recept zadělávané kuře s hříbky připravíme takto:
Kuře nakrájíme a osolíme. V hrnci na rozpáleném másle usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Pak přidáme kusy kuřete, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou půl hodiny. Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme přendali do jiné nádoby, přidáme na másle udušené na tenké plátky nakrájené hříbky, květák rozebraný na růžičky a uvařený ve slané vodě, nasekanou petrželku a smetanu a vše chvíli povaříme. Před podáváním vmícháme do omáčky žloutek. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zadělávané kuře s hříbky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí maso se smetanovou omáčkou, pikantní pařížský kuřecí řízek, pečená kuřecí stehýnka s bramborami, smažený kuřecí řízek, kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, kuřecí prsa s chřestem a parmazánem, kuřecí guláš, kuřecí nákyp se sýrem, kuřecí plátky na smetaně zadělávané kuře s hříbky, recept, hlavní jídla |