KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept višňovo-makový štrúdl potřebujeme tyto suroviny: • listové těsto • 500 g vypeckovaných višní • 300 g máku • 100 g cukru krystal • půl lžičky skořice • 2 lžíce medu • 125 ml mléka • kůra z citronu • půl sáčku vanilkového cukru • 2 lžíce rumu • 1 lžíce rozinek • špetka soli • máslo • moučkový cukr Recept višňovo-makový štrúdl připravíme takto:
Rozinky namočíme na 1 hodinu do rumu. Mléko, 50 g cukru, med, vanilkový cukr, sůl a skořici provaříme, přisypeme rozemletý mák a rozinky s rumem, promícháme a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát, potřeme rozpuštěným máslem a makovou náplní, na ni rozdělíme vypeckované višně, posypeme je zbytkem cukru, trochou skořice, kratší okraje těsta založíme a štrúdl srolujeme. Přendáme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme v troubě (asi 30 minut). Ještě teplý štrúdl posypeme práškovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Višňovo-makový štrúdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jihočeský štrúdl, štrúdl líné hospodyně, jablkový štrúdl višňovo-makový štrúdl, recept, sladkosti |