Vídeňský TafelspitzKategorie: speciality, hovězí masoHodnocení receptu: Na recept vídeňský tafelspitz potřebujeme tyto suroviny: • 500 g morkových kostí • 1,5 kg zadního hovězího z kýty • 1 cibule • 1 lžička oleje • 1 celer • 2 mrkve • 1 pórek • 2 petržele • 1 bobkový list • 10 kuliček černého pepře • sůl • pažitka • petrželka Recept vídeňský tafelspitz připravíme takto: Kosti umyjeme a vaříme v osolené vodě. Přidáme maso. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji a přidáme k masu. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme, s čerstvou petrželkou, bobkovým listem a pepřem přidáme k masu a vaříme doměkka. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na tlusté plátky. Podáváme v hlubokých talířích posypané pažitkou, s vařenými bramborami a jablečným křenem.
vídeňský tafelspitz, recept, speciality |