KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vídeňská polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vídeňská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g kapřích vnitřností
   • 100 g vepřového mozečku
   • 50 g petržele
   • 50 g celeru
   • 50 g květáku
   • kousek mrkve
   • sůl
   • špetka muškátového květu
   • 50 g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1,5 l vody
Recept vídeňská polévka připravíme takto:
V osolené vodě vaříme nakrájenou a předem osmaženou zeleninu do měkka, přidáme umleté vnitřnosti s mozečkem bez blány a vaříme ještě asi 10 minut. Hotovou polévku okořeníme, osolíme a zapražíme světlou jíškou rozmíchanou v troše studené vody.





vídeňská polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz