![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 větší koleno • 3 vepřové nožičky • 2 mrkve • 1 petržel • 1 cibule • 1 palice česneku • 2 kyselé okurky • 3 kuličky novéh koření • 2 bobkové listy • 1 lžička celého černého pepře • sůl • mletý pepř Recept vepřové nožičky v rosolu připravíme takto:
Očištěné a přeseknuté na polovinu vepřové nožičky spolu s rozseklým kolenem vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celý pepře, nové koření a bobkový list a přivedeme k varu. Pak stáhneme oheň, vodu zbavíme pěny, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka (asi tři hodiny). V druhém hrnci uvaříme očištěnou a nakrájenou zeleninu. Uvařené maso vyndáme, oddělíme od kosti a i s kůží nakrájíme. Vývar z masa přecedíme, do čiré tekutiny vložíme nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Do misek rozdělíme nakrájené maso, posypeme ho nadrobno nakrájenými okurkami, zalijeme vývarem se zeleninou a necháme vychladnout. Pak vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Vepřové nožičky v rosolu podáváme pokapané troškou octa a s nakrájenou cibulí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové nožičky v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hamburger z vepřového masa, galantina z vepřového bůčku, roláda z vepřového masa vepřové nožičky v rosolu, recept, předkrmy |