KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vdolky se skořicí potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 0,25 l mléka • 40 g droždí • 2 lžíce cukru • 1 vejce • sůl • tuk Recept vdolky se skořicí připravíme takto:
Do vlahého mléka dáme lžíci cukru a lžičku mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky vyklepneme vejce, přidáme sůl a zbytek cukru, vlijeme připravený kvásek a dobře promícháme. Pak přimícháme rozehřáté máslo, těsto vypracujeme dohladka, dáme do mísy, trochu posypeme moukou, překryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Z vykynutého těsta nabíráme lžící kousky, na pomoučeném vále z nich děláme malé placky, které necháme nakynout a pak je smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova. Horké vdolky posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lžičkou zakysané smetany a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vdolky se skořicí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hruškové vdolky, hrušky s medem a skořicí, skořicové vdolky, banány s rumem a skořicí, bábovka s kávou a skořicí, vdolky s ostružinovým krémem, valašské vdolky, tvarohové vdolky vdolky se skořicí, recept, sladkosti |