KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ústřice po benátsku potřebujeme tyto suroviny: • 24 ks ústřic • 1 lžíce sekané petrželky • 1 stroužek česneku • 1 lžička jemně strouhané housky • 1 lžíce olivového oleje • tymián • mletý pepř Recept ústřice po benátsku připravíme takto:
Ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme. Odstraníme vrchní lasturu a ústřice z lastur vyjmeme. Spodní lastury dobře opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně sekanou zelenou petrželkou, cayenským pepřem a povolíme zachycenou vodou z ústřic. Směs rozdělíme stejnoměrně na připravené ústřice, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme máslem a několik minut zapékáme. Podáváme velmi horké s citrónem nakrájeným na dílky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ústřice po benátsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ústřice na šampaňském ústřice po benátsku, recept, speciality |