KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ústřice na šampaňském

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ústřice na šampaňském potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 tucty (48) ústřic
   • 6 šalotek
   • 1,5 dcl suchého šampaňského
   • půlka citrónu
   • 3 vejce
   • 8 dkg másla
   • pepř
Recept ústřice na šampaňském připravíme takto:
Otevřeme ústřice a jejich vodu uschováme. V hrnci povaříme nakrájenou a opepřenou šalotku v pěti decilitrech šampaňského, až se zcela vypaří. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme se dvěma polévkovými lžícemi citrónové šťávy, přefiltrovanou vodou z ústřic a zbytkem šampaňského, směs přidáme k dušené šalotce a za stálého míchání necháme na mírném ohni zhoustnou, aniž by se vařila. Stáhneme z ohně a přidáme máslo. Na plech rozložíme hluboké spařené lastury s vloženými ústřicemi, zalijeme omáčkou a několik minut pečeme na grilu v troubě dozlatova.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Ústřice na šampaňském nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

ústřice po benátsku



ústřice na šampaňském, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz