KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tuniský tažin

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tuniský tažin potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 středně velká skopová plec
   • 2 velké cibule
   • 8 vajec
   • 100-150g strouhanky
   • 2 svazky petrželové nati
   • 100g strouhaného parmezánu
   • 1 rajčatový koncentrát
   • mletá skořice
   • olivový olej
   • sušené okvětní lístky růží (lze zakoupit ve specializovaných prodejnách potravin)
   • sůl
   • pepř
Recept tuniský tažin připravíme takto:
Maso očistíme, vykostíme, ale nezbavujeme tuku. Pak jej nameleme na hrubo. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a poté vložíme maso. Po chvilce přidáme nahrubo nasekané cibule a velkou lžíci tomatového koncentrátu, poté jednu vrchovatou kávovou lžičku mleté skořice a dvě lžičky nadrolených růžových lístků. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec trochu podlijeme vodou a dusíme 20 minut v papiňáku nebo 45 minut v normálním hrnci. Potom nádobu odkryjeme a ještě dusíme asi 5 minut, než se vypaří přebytečná tekutina. Necháme vychladnout. Ušleháme vejce a nalijeme je na vychladlou masovou směs. Přidáme nasekanou petrželku, parmezán a strouhanku, kávovou lžičku skořice a dvě lžičky růžových lístků. Dochutíme solí a pepřem a pečlivě promícháme. Směs přendáme do kameninové nebo skleněné zapékací nádoby a vložíme do trouby, kde pečeme na střední teplotu přibližně 30 minut. Koláč by měl zůstat vláčný. Podávat můžeme teplé i studené.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tuniský tažin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

tuniský kuřecí kuskus



tuniský tažin, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz