![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 středně velká skopová plec • 2 velké cibule • 8 vajec • 100-150g strouhanky • 2 svazky petrželové nati • 100g strouhaného parmezánu • 1 rajčatový koncentrát • mletá skořice • olivový olej • sušené okvětní lístky růží (lze zakoupit ve specializovaných prodejnách potravin) • sůl • pepř Recept tuniský tažin připravíme takto:
Maso očistíme, vykostíme, ale nezbavujeme tuku. Pak jej nameleme na hrubo. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a poté vložíme maso. Po chvilce přidáme nahrubo nasekané cibule a velkou lžíci tomatového koncentrátu, poté jednu vrchovatou kávovou lžičku mleté skořice a dvě lžičky nadrolených růžových lístků. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec trochu podlijeme vodou a dusíme 20 minut v papiňáku nebo 45 minut v normálním hrnci. Potom nádobu odkryjeme a ještě dusíme asi 5 minut, než se vypaří přebytečná tekutina. Necháme vychladnout. Ušleháme vejce a nalijeme je na vychladlou masovou směs. Přidáme nasekanou petrželku, parmezán a strouhanku, kávovou lžičku skořice a dvě lžičky růžových lístků. Dochutíme solí a pepřem a pečlivě promícháme. Směs přendáme do kameninové nebo skleněné zapékací nádoby a vložíme do trouby, kde pečeme na střední teplotu přibližně 30 minut. Koláč by měl zůstat vláčný. Podávat můžeme teplé i studené. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tuniský tažin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tuniský kuřecí kuskus tuniský tažin, recept, hlavní jídla |