Tomates rellenos (plněná rajčata)Kategorie: předkrmy, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept tomates rellenos (plněná rajčata) potřebujeme tyto suroviny: • 150 g oliv Carbonell plněných papričkou • 8 středně velkých rajčat • 2 středně velké papriky • 2 krabičky sardinek • 1 salátové srdíčko • 4 lžíce nasekané petrželky • na marinádu: 1 lžíce octa Carbonell + 3 lžíce španělského olivového oleje Carbonell + 1 jarní cibulka jemně nakrájená + 1 lžička petrželky Recept tomates rellenos (plněná rajčata) připravíme takto: Seřízneme vršek každého rajčete, odstraníme jadřince, osolíme a necháme 1 hodinu vykapat na ubrousku. Papriky nakrájíme na malé kousky, sardinky přecedíme a odstraníme kostičky. Olivy nasekáme na malé kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme papriky asi 15-20 min. Pak je smícháme v misce se sardinkami a olivami a vše zalijeme vše marinádou. Každé rajče naplníme touto směsí a dáme asi na dvě hodiny vychladit do lednice. Podáváme se srdíčky salátu.
tomates rellenos (plněná rajčata), recept, předkrmy |