KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tagliatelle s jehněčím ragů potřebujeme tyto suroviny: • 200 g jehněčího masa • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g řapíkatého celeru • 200 ml rajčatové salsy nebo pyré • strouhaný ovčí sýr • 3 lžíce olivového oleje • 1 sklenka červeného vína • 1 sklenka bílého vína • sůl • pepř • bazalka • rozmarýn Recept tagliatelle s jehněčím ragů připravíme takto:
Zeleninový základ připravíme z řapíkatého celeru, cibule, mrkve a česneku. Zeleninu nakrájíme, přidáme nasekané bylinky a naložíme do bílého vína - nejlépe na několik hodin. Pak zeleninu orestujeme v olivovém oleji. Základ necháme zezlátnout, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Maso umeleme, přidáme k zelenině, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rajčatovou salsu, kterou svaříme, aby nám zhoustla a vše pomalu vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Když se nám omáčka zdá moc hustá, můžeme zředit trochou vody. Podáváme s tagliatelle posypané trochou ovčího sýra. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tagliatelle s jehněčím ragů nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem tagliatelle s jehněčím ragů, recept, speciality |