KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tagliatelle s jehněčím ragů

Kategorie: speciality, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tagliatelle s jehněčím ragů potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g jehněčího masa
   • 1 cibule
   • 50 g mrkve
   • 50 g řapíkatého celeru
   • 200 ml rajčatové salsy nebo pyré
   • strouhaný ovčí sýr
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 1 sklenka červeného vína
   • 1 sklenka bílého vína
   • sůl
   • pepř
   • bazalka
   • rozmarýn
Recept tagliatelle s jehněčím ragů připravíme takto:
Zeleninový základ připravíme z řapíkatého celeru, cibule, mrkve a česneku. Zeleninu nakrájíme, přidáme nasekané bylinky a naložíme do bílého vína - nejlépe na několik hodin. Pak zeleninu orestujeme v olivovém oleji. Základ necháme zezlátnout, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Maso umeleme, přidáme k zelenině, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rajčatovou salsu, kterou svaříme, aby nám zhoustla a vše pomalu vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Když se nám omáčka zdá moc hustá, můžeme zředit trochou vody. Podáváme s tagliatelle posypané trochou ovčího sýra.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tagliatelle s jehněčím ragů nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem



tagliatelle s jehněčím ragů, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz