KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept šťovíková polévka s hruškami potřebujeme tyto suroviny: • 80g šťovíku • 750ml kuřecího vývaru • 500g zralých hrušek • 1 kousek čerstvého zázvoru asi 1,5 - 2 cm dlouhý • sůl • čerstvě umletý černý pepř • 2 - 3 polévkové lžíce zakysané smetany Recept šťovíková polévka s hruškami připravíme takto:
Šťovík očistíme, umyjeme a rozdělíme na větší kousky. Ve vysokém hrnci zahřejeme kuřecí vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit. Mezitím oloupeme hrušky a odstraníme jádřinec. Zázvor oloupeme a ručním mixérem rozmixujeme společně s hruškami. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškovou kaši. Pak polévku dochutíme solí a pepřem, prudce ji zahřejeme k bodu varu, ale dále již nevaříme. Nakonec šťovíkovou polévku zjemníme zakysanou smetanou, rozdělíme do 4 talířů a ihned podáváme. Můžeme ji však také nechat vychladnout a podávat studenou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šťovíková polévka s hruškami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šťovíková polévka, šťovíková polévka s rýží šťovíková polévka s hruškami, recept, polévky |