Srnčí polévkaKategorie: polévky, zvěřinaHodnocení receptu: Na recept srnčí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 400 g předního srnčího masa • 250 g bílých fazolí • 2 barevné papriky • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 60 g sádla • 1 lžíce hladké mouky • sůl • mletý pepř Recept srnčí polévka připravíme takto: Fazole důkladně propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 3 hodiny nabobtnat. Pak je pozvolna uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly fazole namočené. Papriky dáme na plech vyložený pečícím papírem a opéčeme 15 minut při teplotě 220°C. Opečené papriky zabalíme do alobalu a necháme je zapařit. Pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na sádle. Přidáme cibuli a česnek, promícháme, zasypeme moukou a orestujeme. Pak zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nakrájené papriky a uvařené fazole i s částí vody a dochutíme solí a pepřem.
srnčí polévka, recept, polévky |