Španělské medvědí kýtyKategorie: speciality, zvěřinaHodnocení receptu: Na recept španělské medvědí kýty potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg medvědí kýty • 2-3 citrony • 1 l bílého vína • 0,25 l pálenky • sůl • 2 bobkové listy • špetka tymiánu • 10 kuliček celého pepře Recept španělské medvědí kýty připravíme takto: Medvědí zvěřinu očistíme. Do hluboké mísy nalijeme víno, pálenku, šťávu z citronů a přidáme koření. Do této marinády maso naložíme na 1 až 2 dny (není-li ponořeno, občas obrátíme). Pak jej vyjmeme, osolíme, vložíme do pekáče a pečeme do změknutí. Na každý 1 kg masa počítáme asi 1 hodinu. Upečené maso naporcujeme a obložíme hlavičkami vařeného chřestu politého máslem.
španělské medvědí kýty, recept, speciality |