KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept španělská omeleta potřebujeme tyto suroviny: • 500 g brambor • 1 velká cibule • 150 ml extra panenského olivového oleje • 1 lžíce nasekané zelené petrželky • 6 vajec • sůl • pepř Recept španělská omeleta připravíme takto:
Cibuli i brambory oloupeme, nakrájíme na asi 3 milimetrové plátky, a pak pomalu smažíme na oleji v silnostěnné pánvi asi půl hodiny, občas zamícháme. Směs pak vsypeme do cedníku zavěšeného nad miskou a necháme odkapat přebytečný olej. Vejce dáme do mísy, rozšleháme a přidáme k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolíme, opepříme, přilijeme lžíci odkapaného oleje a zamícháme. Dáme to na pánev a na mírném ohni opékáme dalších dvacet minut. Pak omeletu otočíme a minutu smažíme z druhé strany. Takto omeletu obrátíme ještě dvakrát. V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělská omeleta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: omeleta se slaninou a špenátem, třešňová omeleta, pohanková omeleta s tofu, omeleta s míchanou zeleninou, omeleta s růžičkovou kapustou, sýrová omeleta s hráškem, chřestová omeleta se žampiony, omeleta s rajčaty, omeleta s nivou, omeleta peisan španělská omeleta, recept, předkrmy |