KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept španělská česneková polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1 l hovězího vývaru • 500 g rajčat (nebo 100 g rajčatového protlaku) • 4-6 velkých stroužků česneku • olej • sůl • pepř • muškátový květ • 1 vejce • 8 plátků veky Recept španělská česneková polévka připravíme takto:
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na troše oleje. Až začne žloutnout, zalijeme jej vývarem, přidáme sůl a pepř a necháme přejít varem. Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme muškátovým květem a vaříme dalších 20 minut. Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme ji jemně osladit. Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce. Před podáváním vložíme do každého talíře kostičky z nakrájené a osmažené veky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělská česneková polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: česneková polévka, španělská čočková polévka, rychlá česneková polévka, krémová česneková polévka, česneková polévka se sýrem, česneková polévka s bramborami španělská česneková polévka, recept, polévky |