KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Severočeské klobásy

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept severočeské klobásy potřebujeme tyto suroviny:

   • 5,5 kg libového vepřového masa
   • 4 kg tučného vepřového masa
   • 0,5 l vody
   • 200 g soli
   • 15 g mletého pepře
   • 15 g třeného česneku
Recept severočeské klobásy připravíme takto:
Veškeré maso pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso z kýty a plece i tučné z bůčku, krkovičky či ramínka bez kosti nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Pak obě masa odděleně umeleme přes síto s otvory o průměru 5 mm. Ve větší nádobě promísíme umleté libové maso s kořením, solí a pitnou vodou. Pak vmícháme mleté tučné maso tak, aby zůstalo ve směsi trochu znatelné. Směs plníme do tenkých vepřových střívek. Kousky 10 až 15 dkg obalujeme v lístkovém těstě, na plechu potřeme vajíčkem a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Podávám teplé nebo studené.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Severočeské klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bavorské klobásy v listovém těstíčku, klobásy v listovém těstíčku



severočeské klobásy, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz