Scampi po rybářskuKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept scampi po rybářsku potřebujeme tyto suroviny: • 800 g scampi • 250 g rajčat • 20 g cibule • 3 lžíce olivového oleje • 3 stroužky česneku • 40 g strouhanky • 0,2 l bílého vína • polévkové koření • 1 lžíce sekané petrželky • sůl • pepř • citrónová šťáva Recept scampi po rybářsku připravíme takto: Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek a petrželovou nať. Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, strouhanku a polévkové koření a dusíme. Pak přidáme 0,5 l vody a dobře povaříme. Scampi narovnáme do kastrolu, zalijeme touto omáčkou, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citrónovou šťávou a ozdobíme sekanou petrželkou.
scampi po rybářsku, recept, hlavní jídla |