KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybičky v aspiku

Kategorie: předkrmy, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybičky v aspiku potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g kyselých rybiček
   • 150 g sterilovaných okurek
   • petrželka
   • kopr
   • 1 mrkev 150 g celeru
   • 1 mladá cibulka
   • 1 červená paprika
   • 5 křepelčích vajíček
   • 500 ml masového vývaru
   • 20 g želatiny
   • 4 lžíce octa
   • sůl
   • špetka drceného pepře
   • 4 lžíce jogurtu
   • 1 lžička olivového oleje
   • 1 lžička kečupu
   • 1 lžička vegety
Recept rybičky v aspiku připravíme takto:
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme, Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme je ve vývaru doměkka. Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem. Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80°C. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout. Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout. Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybičky v aspiku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

sleď v aspiku, uzený jazyk v aspiku



rybičky v aspiku, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz