KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rybičky v aspiku potřebujeme tyto suroviny: • 300 g kyselých rybiček • 150 g sterilovaných okurek • petrželka • kopr • 1 mrkev 150 g celeru • 1 mladá cibulka • 1 červená paprika • 5 křepelčích vajíček • 500 ml masového vývaru • 20 g želatiny • 4 lžíce octa • sůl • špetka drceného pepře • 4 lžíce jogurtu • 1 lžička olivového oleje • 1 lžička kečupu • 1 lžička vegety Recept rybičky v aspiku připravíme takto:
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme, Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme je ve vývaru doměkka. Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem. Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80°C. Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout. Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout. Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybičky v aspiku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sleď v aspiku, uzený jazyk v aspiku rybičky v aspiku, recept, předkrmy |