KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept řecká drůbeží polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1 kuře (nebo slepice) • 1 cibule • 1 mrkev • 1 malý celer • 2 vejce • 50 g rýže • sůl • mletý černý pepř • 7 kuliček černého pepře • 5 kuliček nového koření • 3,5 l horké vody • šťáva ze 2 citrónů • 1 lžíce petrželové natě Recept řecká drůbeží polévka připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme. Přidáme omyté maso, mrkev, celer, kuličky pepře a nového koření, zalijeme horkou vodou, osolíme a pomalu vaříme. Až maso změkne, vyndáme jej a vývar přecedíme. Do vývaru přidáme rýži, přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Vejce rozšleháme, pomalu a za stálého míchání přidáváme citrónovou šťávu a několik lžiček vývaru, pak tuto směs přilijeme do polévky a vaříme na mírném ohni tak, aby se vejce nesrazila. Před podáváním porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řecká drůbeží polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: řecká slepičí polévka s vejcem řecká drůbeží polévka, recept, polévky |