KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Řecká drůbeží polévka

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept řecká drůbeží polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře (nebo slepice)
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • 1 malý celer
   • 2 vejce
   • 50 g rýže
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 7 kuliček černého pepře
   • 5 kuliček nového koření
   • 3,5 l horké vody
   • šťáva ze 2 citrónů
   • 1 lžíce petrželové natě
Recept řecká drůbeží polévka připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme. Přidáme omyté maso, mrkev, celer, kuličky pepře a nového koření, zalijeme horkou vodou, osolíme a pomalu vaříme. Až maso změkne, vyndáme jej a vývar přecedíme. Do vývaru přidáme rýži, přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Vejce rozšleháme, pomalu a za stálého míchání přidáváme citrónovou šťávu a několik lžiček vývaru, pak tuto směs přilijeme do polévky a vaříme na mírném ohni tak, aby se vejce nesrazila. Před podáváním porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Řecká drůbeží polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

řecká slepičí polévka s vejcem



řecká drůbeží polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz