Raci vaření s chřestemKategorie: předkrmy, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu: Na recept raci vaření s chřestem potřebujeme tyto suroviny: • 30 vařených raků s kmínem • 300 g chřestu • 40 g • račího másla • 300 ml holandské omáčky • zelená petrželka Recept raci vaření s chřestem připravíme takto: Chřest opereme, zbavíme vrchních slupek (necháme jen ty nahoře u hlavičky), seřízneme dřevnatou část chřestu, opláchneme vodou, po 6 kusech svážeme dohromady a vaříme v mírně osolené vodě 15 minut. Z uvařených raků vyjmeme maso z klepítek a ocasů. Uvařený chřest nakrájíme na menší kousky, dáme do holandské omáčky a ve vodní lázni silně prohřejeme. Chřest promíchaný s omáčkou dáme do hlubší misky, povrch ozdobíme čerstvě vařeným račím masem, pokapeme račím máslem a ozdobíme zelenou petrželkou.
raci vaření s chřestem, recept, předkrmy |