KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pstruh v pergamenu potřebujeme tyto suroviny: • 4 pstruzi (cca 800 g) • 150 g krevetek • 120 g tresčích jater • 1 větší cibule • 250 g dušené rýže • 400 g dušených žampiónů • 130 g másla • sůl • kari • petrželka • 50 ml brandy • 50 ml bílého vína • citrón Recept pstruh v pergamenu připravíme takto:
Půlky pstruha vykostíme, osolíme a opečeme v troubě na másle. Z opečených pstruhů odstraníme kůži. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krevetky, tresčí játra a dušené žampióny, promícháme s dušenou rýží, okořeníme kari a přidáme sekanou petrželku. Pergamen pomažeme máslem, vložíme půlky pstruhů, pokapeme brandy a vínem, přidáme rizoto a dobře zabalíme. Povrch pergamenu potřeme máslem a zahřejeme v troubě, až papír zhnědne. Na talíři ozdobíme plátky citrónu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh v pergamenu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzený pstruh s koprovým dresingem, pstruh na pivě pstruh v pergamenu, recept, speciality |