KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pražská černá polévka potřebujeme tyto suroviny: • 800 g hovězího masa na polévku • 200 g uzeného boku • 400 g kuřecího skeletu • 200 g růžičkové kapusty • 300 g mrkve • 100 g kořenové petržele • 250 g celeru • 100 g cibule • 100 g másla • 100 g slaniny • 150 g cukru • sůl • případně muškátový květ Recept pražská černá polévka připravíme takto:
Z hovězího masa, uzeného bůčku a kuřecího skeletu připravíme silný vývar, který přecedíme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a na rozškvařené slanině a másle ji orestujeme do tmavohněda, přidáme k vývaru a vaříme asi 45 minut. Měkkou zeleninu přes síto propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek, vložíme do polévky, promícháme a provaříme. Na závěr dosolíme a podle chuti okořeníme muškátovým květem. Polévku podáváme s osmaženou houskou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražská černá polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: černá polévka, černá cibulačka pražská černá polévka, recept, polévky |