KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pepřenky

Kategorie: na chleba, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pepřenky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g rybího masa (z bílých ryb)
   • 1 větší cibule
   • 500 ml vody
   • 50 ml octa
   • 2 kostky cukru
   • 3 špetky mletého pepře
   • 100 ml oleje
   • sůl
Recept pepřenky připravíme takto:
Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na přibližně 3 cm kousky. Ocet, cukr, pepř a sůl povaříme krátce ve vodě. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a přidáme k masu. Maso s cibulí dáme do sklenice, spaříme horkým vývarem a necháme pomalu vychladnout. Pak odebereme nadbytečnou vodu tak, aby maso zůstalo potopené, zalejeme olejem, promícháme a necháme chladu uležet asi 5 dnů.





pepřenky, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz