PaschaKategorie: sladkostiHodnocení receptu: Na recept pascha potřebujeme tyto suroviny: • 800 g nízkotučného tvarohu • 400 g másla • 400 ml smetany ke šlehání • 400 g cukru • 3 žloutky • 2 lžičky citronové kůry • půl sáčku vanilkového cukru • 100 g kandovaného ovoce Recept pascha připravíme takto: Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky, přidáme k tvarohu a důkladně promícháme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Smetanu ušleháme a zamícháme do tvarohové směsi. Pak přisypeme kandované ovoce. Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2-3 dny na chladné místo (nejlépe do lednice). Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabou vrstvou barevné želatiny.
pascha, recept, sladkosti |