KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept parmazánové krekry potřebujeme tyto suroviny: • 1/2 hrnku mandlové mouky • 1/4 hrnku kokosové mouky • 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene • 1-2 stroužky česneku • 1,5 hrnku nastrouhaného eidamu • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu • 5 lžic rozehřátého ghí • 1 větší vejce • himalájská sůl • nasekaný rozmarýn pepř Recept parmazánové krekry připravíme takto:
V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme. V menším hrnci na mírném ohni rozehřejeme nastrouhaný sýr, pak přidáme rozehřáté ghí, vmícháme směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto. Sundáme z ohně a vmícháme vejce. Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme na placku, ze které vykrájíme krekry v požadovaném tvaru. Krekry dáme na plech vyložený papírem na pečení, každý kus propíchneme vidličkou, potřeme rozehřátým ghí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C, dokud krekry na povrchu nezezlátnou (15-20 minut). Pak necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Parmazánové krekry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krekry s drůbeží pěnou parmazánové krekry, recept, předkrmy |