PajšlKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu: Na recept pajšl potřebujeme tyto suroviny: • 1 vepřové srdce • 1 vepřový jazyk • 2 mrkve • 2 petržele • 1/2 celeru • 1 cibule • 350 - 400 ml smetany • sůl • 10 kuliček nového koření • 10 kuliček pepře • 3 bobkové listy • lžička tymiánu • 2 lžíce octa • 2 lžíce hladké mouky • olej Recept pajšl připravíme takto: Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka (v tlakovém hrnci to trvá asi 40 minut). Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme. Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit. Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
pajšl, recept, hlavní jídla |