KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pajšl

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pajšl potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 vepřové srdce
   • 1 vepřový jazyk
   • 2 mrkve
   • 2 petržele
   • 1/2 celeru
   • 1 cibule
   • 350 - 400 ml smetany
   • sůl
   • 10 kuliček nového koření
   • 10 kuliček pepře
   • 3 bobkové listy
   • lžička tymiánu
   • 2 lžíce octa
   • 2 lžíce hladké mouky
   • olej
Recept pajšl připravíme takto:
Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka (v tlakovém hrnci to trvá asi 40 minut). Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme. Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit. Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.





pajšl, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz