Olla de la Venta (hospodský kotlík)Kategorie: speciality, telecí masoHodnocení receptu: Na recept olla de la venta (hospodský kotlík) potřebujeme tyto suroviny: • 0,25 kg telecího masa • 2 klobásy chorizo • 100 g šunky • 150 g bílých fazolí • 100 g zelených fazolek • 2 velké brambory • 1 petržel • cibule • mrkev • 2 stroužky česneku • olivový olej • 4 cl koňaku • 0,25 l bílého vína • 2 dcl kuřecího vývaru • špetka sladké papriky Recept olla de la venta (hospodský kotlík) připravíme takto: Zvlášť uvaříme bílé fazole a zelené fazolky a dvě větší brambory. Z masa odstraníme tučné části a na oleji jej mírně orestujeme spolu s cibulí, mrkví, česnekem a petrželí (vše nakrájené na malé kousky). Přidáme koňak a bílé víno. Na zjemnění chuti přidáme kuřecí vývar a sladkou papriku a povaříme. Až maso změkne, přidáme na kostky nakrájenou šunku a klobásu a znovu asi deset minut povaříme. Nakonec smícháme masovou směs s uvařenými fazolkami a bramborami a opět za stálého míchání asi dvě minuty povaříme.
olla de la venta (hospodský kotlík), recept, speciality |