Marinovaná zeleninaKategorie: saláty, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept marinovaná zelenina potřebujeme tyto suroviny: • 200 g mrkve • 200 g zelených fazolek • 300 g květáku • 1 cibule • 250 ml bílého vinného octa • 100 g cukru • 2 bobkové listy • 1 lžička rozmarýnu • sůl • půl lžíce hořčičných semínek • 4 kuličky celého pepře Recept marinovaná zelenina připravíme takto: Mrkev nakrájíme na kratší proužky, květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Vinný ocet, 1 lžičku soli, oloupanou a rozpůlenou cibuli, hořčičná semínka, pepř, bobkový list a rozmarýn svaříme s 0,5 litrem vody. V tomto nálevu povaříme zeleninu /mrkev, fazolky, květák/ asi 8-10 minut a potom ji vyjmeme. Nálev scedíme, zeleninu jím přelijeme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
marinovaná zelenina, recept, saláty |