![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g brambor • 2 cibule • 8 stroužků česneku • 1 zelená paprika • 4 vejce • 2 lžíce sádla • mletý pepř • sůl Recept maďarský bramborák připravíme takto:
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrouháme na tenké plátky. Necháme okapat šťávu, potom osolíme, opepříme, vmícháme utřený česnek a jemně nakrájenou papriku bez semínek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme sádlo a vložíme do něj 1/4 brambor. Zprudka osmažíme z jedné strany, obrátíme, na bramborák poklademe kolečka cibule a rozklepneme 1 vejce. Nemícháme a necháme vejce usmažit jako volské oko. V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarský bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborák se strouhanou cibulí, bramborák, vesnický bramborák, květákový bramborák, chlumecká cmunda (bramborák) maďarský bramborák, recept, přílohy |