KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kuře ala Marengo

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kuře ala marengo potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 ks kuřecích čtvrtek
   • 250 g žampiónů
   • 5 lžic olivového oleje
   • 4 stroužky česneku
   • 4 vyzrálá rajčata
   • 50 g rajčatového protlaku
   • 150 ml bílého vína
   • kuřecí vývar
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • mletý pepř
   • petrželka
   • citrónová šťáva
Recept kuře ala marengo připravíme takto:
Očištěné, omyté a osušené porce masa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a v ledničce necháme alespoň půl hodiny uležet. Pak směs zprudka z každé strany opečeme. Rajčata oloupeme, houby očistíme, oboje nakrájíme na plátky, spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a rozsekaným česnekem přidáme k opečenému kuřeti, podlijeme vývarem, přidáme víno, protlak a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Pak vložíme do středně vyhřáté trouby a odkryté pečeme. Až povrch kuřete získá krásně křupavou kůrčičku, přendáme z trouoby na plotýnku, do vzniklé omáčky vložíme utřené máslo s moukou a krátce povaříme. Podáváme posypané najemno nakrájenou petrželkou a pokapané citrónovou šťávou a s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.





kuře ala marengo, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz