![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 20 ml mléka • 2 vejce • 150 g hladké mouky • 3 stroužky česneku • sůl • 2 lžičky majoránky • mletý pepř • sádlo Recept krkonošské sejkory (bramboráky) připravíme takto:
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu. V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou a pepřem. Česnek utřeme se solí a přidáme do těsta. Těsto řádně promícháme. Rozpálenou teflonovou pánev rozprostřeme trochu těsta a vzniklé placky zprudka opečeme po obou stranách. Před podáváním sejkory potřeme sádlem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošské sejkory (bramboráky) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené podkrkonošské kočičky krkonošské sejkory (bramboráky), recept, hlavní jídla |