Kremet fiskesuppeKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept kremet fiskesuppe potřebujeme tyto suroviny: • 200 g filetu z lososa • 200 g filetu z tresky • půlka pórku • 2 mrkve • 100 g celeru • 100 g tuřínu • půlka fenyklu • 200 ml sladké smetany • 1 lžíce hladké mouky • sůl • mletý pepř • 2 lžíce nasekané petrželky • 150 ml bílého vína • 1 lžíce másla • 2 lžíce tomatového (červeného) pesta • 650 ml rybího vývaru Recept kremet fiskesuppe připravíme takto: Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, filety zbavíme kůže a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Na rozehřátém másle lehce orestujeme zeleninu, přidáme mouku, zapražíme do lehkého zrůžovění, vsypeme pesto, zalijeme všemi tekutými složkami a necháme mírně vařit 15 minut. Pak vložíme ryby a petrželku a pomalu vaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
kremet fiskesuppe, recept, polévky |