Klášterní polévkaKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept klášterní polévka potřebujeme tyto suroviny: • 40 g zralých fazolí • 10 ml oleje • 20 g cibule • 100 g mrkve • 10 g kořenu celeru • 30 g rajčat • 15 g paprik • 3 g máty • 3 g petržele • 3 ml octa Recept klášterní polévka připravíme takto: Očištěné a omyté fazole zalijeme studenou vodou. Přidáme jednu polévkovou lžíci soli, zamícháme a ohříváme až do varu a vaříme 5 minut. Zahřívání přerušíme a fazole 6x umyjeme ve studené vodě. Znovu zalijeme studenou vodou, přidáme olej, cibuli nakrájenou na drobno, mrkev a celer nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni. Ihned jak se fazole svaří, přidáme papriky nakrájené na kousky. Po 15 minutách přidáme rajčata nakrájená na kousky a drobně posekanou mátu. Dochutíme solí, vaříme ještě 15 minut a potom přidáme nadrobno nakrájenou petržel.
klášterní polévka, recept, polévky |