KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kjabab

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kjabab potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého masa (jehněčí nebo hovězí)
   • 2 cibule
   • lžíce jemně nasekané petrželky
   • sůl
   • pepř
   • 7 lžic studené vody
Recept kjabab připravíme takto:
Jemně umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a v míse stále mícháme. Mezitím po lžících přidáváme studenou vodu a stále mícháme. Masovou směs vložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky, před přípravou utvoříme válečky velikosti 10 cm, které hned napichujeme na šampur (můžeme ho nahradit pevným, ostrým klackem) a opékáme na žhavém uhlí. V případě, že se vám kjabab bude rozpadávat, znovu vytvarujte ve vodě namočenou rukou.





kjabab, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz