Kafta bisavyenKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu: Na recept kafta bisavyen potřebujeme tyto suroviny: • 500 g jehněčího mletého masa • 5 větších brambor • cibule • 4 rajčata • 50 g petržele kudrnky • olej na smažení • rajčatová šťáva (nebo protlak) • sůl • bílý pepř Recept kafta bisavyen připravíme takto: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí a dochutíme solí a pepřem. Na vymazaný plech vložíme připravenou směs a pečeme v troubě asi půl hodiny v troubě. Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmahneme je v oleji doměkka. Na plátky nakrájená rajčata také osmahneme. Pak je poklademe na maso do vrstev spolu s plátky osmažených brambor. Takto připravený pekáč s vrstvami masa, rajčat a brambor bohatě zalijeme rajčatovou šťávou a zapečeme v troubě asi 15 minut. Pokrm kafta bisavyen podáváme s bílou rýží.
kafta bisavyen, recept, hlavní jídla |