Jilemnický bouchanecKategorie: hlavní jídlaHodnocení receptu:   Na recept jilemnický bouchanec potřebujeme tyto suroviny: • 600 g brambor • 4 stroužky česneku • 1 vejce • 50 ml mléka • 100 g hladké mouky • sádlo • sůl • majoránka • pepř • na náplň: kysané zelí + prejt Recept jilemnický bouchanec připravíme takto: Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme z nich vodu. Česnek utřeme s trochou soli a nebo vymačkáme a přidáme k bramborám spolu s vejcem, moukou, mlékem, solí, majoránkou a pepřem. Bramborákové těsto pečlivě promícháme. Na pánvi rozpálíme sádlo, na kterém pak bramboráky usmažíme. Hotový bramborák položíme na talíř, na polovinu dáme podušené teplé zelí, na zelí dáme opečený prejt a přiklopíme druhou polovinou bramboráku.
jilemnický bouchanec, recept, hlavní jídla |