KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jilemnický bouchanec

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jilemnický bouchanec potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g brambor
   • 4 stroužky česneku
   • 1 vejce
   • 50 ml mléka
   • 100 g hladké mouky
   • sádlo
   • sůl
   • majoránka
   • pepř
   • na náplň: kysané zelí + prejt
Recept jilemnický bouchanec připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme z nich vodu. Česnek utřeme s trochou soli a nebo vymačkáme a přidáme k bramborám spolu s vejcem, moukou, mlékem, solí, majoránkou a pepřem. Bramborákové těsto pečlivě promícháme. Na pánvi rozpálíme sádlo, na kterém pak bramboráky usmažíme. Hotový bramborák položíme na talíř, na polovinu dáme podušené teplé zelí, na zelí dáme opečený prejt a přiklopíme druhou polovinou bramboráku.





jilemnický bouchanec, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz