KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jihočeský štrúdl

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jihočeský štrúdl potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • 200 g rostlinného tuku
   • 200 ml světlého piva
   • 2 lžíce moučkového cukru
   • vanilkový cukr
   • strouhanka
   • jahody
   • tuk na vymazání plechu
Recept jihočeský štrúdl připravíme takto:
Do hladké mouky přidáme změklý rostlinný tuk a pivo, vypracujeme tužší těsto a necháme ho v chladu odpočinout asi hodinu. Pak z těsta vyválíme 2 pláty, které posypeme strouhankou, rozložíme na ně jahody pokrájené na půlky a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Těsta zavineme, položíme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova (asi 30 minut).


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeský štrúdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jihočeský šmorn se švestkami, jablkový štrúdl, višňovo-makový štrúdl, štrúdl líné hospodyně



jihočeský štrúdl, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz