KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jihočeský štrúdl potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hladké mouky • 200 g rostlinného tuku • 200 ml světlého piva • 2 lžíce moučkového cukru • vanilkový cukr • strouhanka • jahody • tuk na vymazání plechu Recept jihočeský štrúdl připravíme takto:
Do hladké mouky přidáme změklý rostlinný tuk a pivo, vypracujeme tužší těsto a necháme ho v chladu odpočinout asi hodinu. Pak z těsta vyválíme 2 pláty, které posypeme strouhankou, rozložíme na ně jahody pokrájené na půlky a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Těsta zavineme, položíme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova (asi 30 minut). V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeský štrúdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jihočeský šmorn se švestkami, jablkový štrúdl, višňovo-makový štrúdl, štrúdl líné hospodyně jihočeský štrúdl, recept, sladkosti |